Skip to content

Crocomingo Collective

“Having fun is de beste barometer om goede muziek te maken.”

Hits on demand

Onze eerste release is er ! Met meer dan 230.000 tiktok volgers en meer dan 60.000 instagram volgers duimen we mee met Luna Dupont dat haar prachtige stem haar fans evenveel raakt als bij ons in onze studio. Veel luisterplezier! https://linktr.ee/lunadupont

Wie zijn we?

“Twee Crocomingo’s met heel wat studio- en live-ervaring op de teller.”

Toon Bosschaert

Geerwin Vandekerckhove

Als twee buddies hebben we ondertussen veel muzikale watertjes doorzwommen. Opgegroeid met funk, grunge, dance, hiphop en crossover… zijn we steeds meer breed, genre-overschrijdend gaan denken. We specialiseerden ons in het creëren van net dié hippe, creatieve twist waardoor elk nummer kan worden opgetild tot een potentiële hit.

“Rekening houdend met de huidige trends proberen we ook jouw muzikaal ei uit te broeden in een vriendschappelijke, toffe sfeer.

Afzonderlijk maakten we tal van singles en albums waarbij we onze persoonlijke stempel drukten op het volledige maak- en productieproces, elk met onze eigen specialiteiten… van creatieve brainstorm, compositie en text writing tot afmixen, producen en masteren. In het live-circuit traden we individueel op doorheen heel Europa… van het te ontdekken Oostblok in de jaren negentig, het club- en festivalcircuit in België, Frankrijk, Zwitserland en Spanje tot in de hipste clubs van Berlijn en Parijs…

Naast onze individuele, muzikale bokkensprongen, hebben we ook samen veel binnen- en buitenlandse watertjes doorzwommen… Samen met vrienden maakten we twee studioalbums en een EP en hadden we  met een tiental singles tal van successen op Radio1, Radio2 en StuBru. We verkochten live twee keer de AB-club uit, en speelden in tal van Belgische clubs en culturele centra. Maar alsof dat nog niet genoeg was werd onze muziek internationaal gespot door ‘musicmaster’ Chris Douridas , één van de bekendste talentscouts van de US en oprichter van het legendarische radiostation KCRW aan de Amerikaanse Westkust. De nodige airplay op dat station werd de vonk tot een live-tour in het clubcircuit van New York en een uitverkochte showcase in de Bardotclub in Hollywood… Dankzij deze unieke ervaringen werden onder andere instrumentals gebruikt in de Hollywood Netflixserie ‘Flaked’ met Will Arnet.

Crocomingo Collective

Wat zijn onze sterktes?

“Once you go Crocomingo, you never go back!”

Having fun!

De 2 Crocomingo’s zijn 2 goede vrienden die elkaar heel goed ‘aanvoelen’ en ‘aanvullen’. Je voelt je sowieso direct thuis op het Crocomingo-eiland.

Hitgevoelig werken

Door de jarenlange ervaring in het maken van songs en het dagelijks opvolgen van alle hedendaagse trends, proberen we samen met jou een nummer te maken dat je helemaal ligt. Hier heb je de grootste slaagkans om je vooropgestelde doel te bereiken.

Genre-overschrijdend!

Door onze brede achtergrond vinden we elk genre evenwaardig. Onze smaak is ruim en we staan te springen om ook jouw genre te ontleden of om zelfs samen jouw eigen stijl te ontwikkelen.

Geen taalbarrière!

Engels, Frans, Nederlands of Crocomingo-brabbeltaal… onze tekstschrijver gaat met jou in gesprek om samen net dié tekst te brouwen die volledig matcht met je gevoel. Elk resultaat wordt trouwens gecontroleerd door ‘native speakers’.

Songs van A tot Z!

We gaan graag met je in zee los, van waar we beginnen of waar we eindigen op onderstaande menukaart. Je beslist zelf waar je in het maakproces instapt of waar het voor je stopt.

Brainstorm

Alle remmen los… ‘creativity is our middle name!’

Componeren

We zoeken voor je de ideale melodie en compositie… we starten vanuit een brainstorm of borduren verder op jouw oorspronkelijk idee.

Tekst writing

we helpen je graag om een tekst te maken die op jouw lijf geschreven is.

Inspelen

Misschien speel je zelf een instrument of heb je een band, misschien laat je alles door ons inspelen… we kunnen veel zelf en hebben heel wat professionele muzikanten in onze vriendenkring.

Opnames

Eén van ons heeft een eigen, professionele opnamestudio… het ruimtestation van waaruit de Crocomingo’s in alle gezelligheid graag met jou aan het werk gaan. Opnamekwaliteit is ons hoogste goed…

Producen

We producen graag je nummer naar de stijl, klank en sfeer die het best bij jou en je nummer aanleunt. We baseren ons graag op bekende songs die jij qua feel de max vindt.

Afmixen

We mixen graag je nummer af tot een professioneel nummer waar we met z’n allen trots op kunnen zijn.

Arrangementen

We arrangeren graag je nummer naar een radio edit, dj edit, instrumental…

Masteren

Mogelijkheid om de song door ons te laten masteren of door één van onze professionele martervrienden, zodat het nummer sowieso uit de boxen knalt.

Label

Het nummer kan eventueel worden uitgegeven op ons eigen Crocomingo-label zodat we het kunnen beschikbaar maken op alle online streamingdiensten.

Radiodropping

Heb je ambitie om op de radio te komen dan helpen we je graag om het nummer te droppen bij onze nationale radiostations.

Stairway to heaven

Met al onze ervaring brengen we je tijdens het hele maakproces heel wat tips en tricks bij… laat het succes maar komen!

Neem gerust, totaal vrijblijvend met ons contact op, we overleggen graag online of bij ons in Crocomingoland. De koffie of je favoriete drankje staat al klaar!